Chat with us, powered by LiveChat

De functionaliteiten van de DayClocks App

Inloggen

Activiteitenoverzicht / scherm delen

DayClocks NL-1-inloggen

Dit is het beginscherm van uw DayClocks app. Log in met de gegevens die wij u hebben toegestuurd. U kunt aangeven dat de app uw wachtwoord onthoudt, zodat u de volgende keer direct kunt beginnen. Schrijf of sla uw wachtwoord natuurlijk altijd ook even op een veilige plek op!

 

Heeft u geen abonnement en wilt u al zien hoe de app eruit ziet?  Gebruik dan  Demo gebruiker via: ‘gebruiker aanmaken’. Bevalt het abonnement u? Dan kunt u op onze website een abonnement aanschaffen

dayclocks nl-2-homescreen

Hier ziet u een overzicht van de activiteiten van de huidige dag.

Klik op ‘Vandaag’ in het hoofdmenu en daarna op ‘DayClock’ om het scherm te zien dat uw vader, moeder of andere gebruiker ziet (dit is gelijk een goede controle of Wifi op de locatie van de DayClock goed functioneert) .

Lees meer over het zien van het scherm van de gebruiker

Activiteiten

Activiteiten

dayclocks nl-3-activiteiten berichten verwijderen

Hier kunt u activiteiten toevoegen. Ook worden de huidige ingeplande berichten weergegeven. Rechts (Android) of links (iPhone iOS) bovenin kunt u kiezen voor een lijstweergave van al uw oude en nieuwe activiteiten, of in een kalender op chronologische volgorde.

Lees meer over de kalenderweergave

Wilt u een bericht verwijderen? Sleep dan de afbeelding naar links en klik op het prullenbakje.

Lees meer over het verwijderen van berichten

Met de groene + knop voegt u een nieuw bericht toe of wijzigt u de schermweergave van de DayClock.

Verder kunt u vanuit het menu onderaan (van links naar rechts) nieuwe activiteiten inplannen, verjaardagen toevoegen of bekijken, uw algemene instellingen aanpassen, of enkele andere opties bekijken.

Lees meer over het plaatsen van activiteiten via uw smartphone
Lees meer over overlappende agenda-afspraken

dayclocks nl-4-activiteiten menu

Hier kunt u een nieuw bericht toevoegen aan de DayClock.

Hier kunt u op de DayClock een overzicht laten zien van alle afspraken de komende dag of de komende week. Ga in de app naar het ‘Activiteiten’-menu en druk op de groene knop. Druk daarna op het kloksymbooltje. U kunt nu dagoverzicht of weekoverzicht aantoetsen + de begintijd wanneer u dit overzicht op de DayClock wil laten verschijnen. Dit overzicht blijft staan tot u in hetzelfde ‘Activiteiten’menu (weer bij het kloksymbooltje) ‘ digitaal’ ,  ‘analoog’  of  ‘analoog en digitaal’  (dit is de meest gebruikte instelling) invoert met de gewenste begintijd.

Activiteit invoeren

Schermweergave aanpassen

dayclocks nl-5-bericht plaatsen

Hier maakt u een nieuw bericht aan en stelt u in wanneer en hoe lang het bericht zichtbaar is op de DayClock.

U kunt ook instellen dat een bericht regelmatig terugkomt op vaste momenten. Zo kunt u de tijd instellen dat de schoonmaakster altijd langskomt, of jullie wekelijkse koffie momentje. Het is mogelijk om verschillende soorten activiteiten een vaste kleur te geven. Zo is het nog makkelijker te onderscheiden voor de gebruiker.

Ook kunt u bij de DayClocks 7 en 10 een geluidsignaal toevoegen. Daarnaast is het uitsluitend mogelijk op de DayClocks 10 om een spraak- of stembericht in te stellen. Het geeft de gebruiker een duidelijk signaal dat er een nieuwe update is, zodat je zorgt dat ze niet op de klok vergeten te kijken. Bespreek het gebruiken van geluid met degene die de DayClocks gebruikt en vraag of hij/zij dit fijn vindt.

Lees meer over het het plaatsen van een bericht of reminder, met je eigen stem, op de DayClock van je dierbare

dayclocks nl-6-berichten plaatsen

Hier stelt u de tijd en datum in voor het wijzigen van de schermweergave van de DayClock.

U kunt ook instellen dat een bericht regelmatig terugkomt op vaste momenten.

 

Hier is het mogelijk om een keuze te maken voor de schermweergave van de DayClock.

Verjaardagen

Instellingen DayClock

dayclocks nl-7-verjaardagen

Hier kunt u verjaardagen toevoegen. Voeg een foto toe voor extra herkenning. Een voorbeeld van een bijpassend bericht is om even een belletje te doen naar de jarige!

 

Wilt u een verjaardag verwijderen? Sleep dan de afbeelding naar links en klik op het prullenbakje.

Met de groene + knop voegt u een nieuwe verjaardag toe.

Lees meer over het plaatsen van verjaardagen

dayclocks nl-6-berichten plaatsen

Hier stelt u de datumweergave in voor de klok. U stelt hier het volgende in:

  • Taal van de app
  • Begin van de week
  • Tijdweergave (analoog of digitaal, of een combinatie van de twee)

Ter voorkoming van de mogelijkheid dat ongewenste schermen tevoorschijn komen doordat de DayClock (abusievelijk) opgepakt wordt kun je schermbeveiliging instellen.  In het Instellingenmenu van de Dayclock ziet u bij het tabblad Algemeen de mogelijkheid ‘Menu bescherming’ . Indien u daar ‘ ja’  intoetst kan het DayClock alleen nog via het instellingenmenu op de  DayClockapp benadert worden (dit kunt u doen via smartphone, laptop of computer).

Via de DayClock zelf kan het scherm niet meer veranderd worden. Na het herstarten van de DayClock wordt de menubescherming automatisch weer op uit gezet. U dient deze eventueel weer te activeren.

Na het activeren van de menu bescherming is de DayClock te bedienen met de knop ‘Instellingen’ om naar het menu te komen.

Bij het activeren van de menu bescherming is de DayClock te bedienen met de knop ‘Klok’ om vanaf het menu terug te keren naar de Klokfunctie.

Lees meer over het aanpassen van de schermindeling

Service / uitloggen

dayclocks nl-9-instellingen

In dit scherm kunt u vragen stellen over uw DayClock of DayClock app, uitloggen wanneer dit nodig is en inzien welke versie van de DayClocks App u heeft. Mogelijk is er periodiek een update nodig voor nieuwe functionaliteiten. Controleren of er een update beschikbaar is? Klik dan hier.

De software versie van uw DayClock is, na het herstarten, kort rechts onderaan te zien op het DayClocks startscherm.