14 december 2016

Er zijn vele verschillende merken van dementieklokken. Zo zijn er de Dayclox en de Clockaid; klokken die visueel de tijd aangeven om zo een stukje structuur toe te voegen aan het leven van oudere dementerenden.

Waarom moet u kiezen voor de DayClock?

De dementieklokken DayClock zijn in de basis het zelfde als de andere klokken, maar heeft zich in de afgelopen jaren verder ontwikkelt. De digitale klok heeft naast de klokfunctie namelijk ook een ingebouwde agenda functie. Afspraken worden ingepland door de directe omgeving en geven naast een beter tijdsbesef ook een stukje planning aan ouderen die dit nodig hebben. De ouderen hoeven de tablet niet zelf te bedienen, maar ontvangen enkel informatie. Zo kan er niets misgaan!

De beperkingen van de Clockaid en Dayclox ten opzichte van de DayClock

De DayClock werkt er hard aan om zo simpel mogelijk, zo veel mogelijk toegevoegde waarde te creeren voor ouderen. Dit doen we onder andere door het toevoegen van foto’s aan de agendapunten. Om 10:00 een afspraak met de kleindochter? Dan kun je een foto van diezelfde kleindochter toevoegen om je boodschap te versterken.

De Clockaid bijvoorbeeld is een app die je kan downloaden. We weten uit de praktijk dat losse apps niet de specialiteit zijn van veel ouderen in Nederland. Daarom levert DayClocks een aparte tablet die puur voor de structuur zorgt in het leven van opa en oma.

dayclock-plus-7 Clockaid

Het DayClocks fotoalbum

Daarnaast heeft de DayClock de optie om een fotoalbum toe te voegen, voor de tijden dat er geen afspraken staan. Foto’s van geliefden en herinneringen houden ouderen scherp omdat deze hen laten nadenken en genieten van hun herinneringen.

Enkele reacties over de DayClock

We zijn blij met alle positieve reacties die we tot nu toe hebben gehad op ons product. Enkele reacties:

“Zeer zeker aan te bevelen voor iedereen die een familielid heeft die wel eens wat sturing nodig heeft. De DayClock krijgt van mij een 10! ” Wies Schijns

“Wij zijn erg geholpen met de DayClock. Mijn ouders weten nu welke dag en welk dagdeel het is. Daarbij krijgen zij een melding wanneer ze hun medicatie in moeten nemen.” Miranda

Bent u ook nieuwschierig geworden naar het beeldbellen voor ouderen? Bekijk en bestel hem dan in onze webshop.