De dementieklok van DayClocks

Iedereen zal het herkennen: bij ouder worden hoort vergeetachtigheid. Vaak begint het met het vergeten van kleine dingen, maar als dit in de loop der jaren erger wordt kan dit uitlopen op dementie. Wanneer blijkt dat het onthouden van dagelijkse taken of afspraken lastig wordt, kan er baat zijn bij een hulpmiddel. DayClocks heeft de ultieme hulp voor het terugkrijgen van grip en structuur op het leven: een dementieklok of seniorenklok.

Top 3 dementieklokken

DayClock header

Wat is een dementieklok?

Met een dementieklok kan iemand met geheugenproblemen een stukje grip op het leven terugkrijgen. De klok geeft niet alleen op verschillende manieren (analoog of digitaal) de tijd weer, maar fungeert als verlengstuk voor het dagelijks leven. Met een digitale dementieklok van DayClocks kunt u bijvoorbeeld:

 • In contact blijven met familie door een simpele videobelfunctie
 • Op de hoogte blijven van de buitenwereld door het ontvangen van foto’s en/of berichten
 • Duidelijke en simpele notities instellen voor dagelijkse taken
 • Tijd, datum en dagdeel duidelijk bekijken

Met een dementieklok creëert u gemakkelijk structuur en overzicht voor een dierbare met geheugenproblemen. U beheert de instellingen op afstand, blijf in contact en laat berichten achter; dit doet u via uw smartphone of laptop.

‘’Ik gebruik de DayClock voor mijn moeder. Dankzij de DayClock krijgt ze dagelijks een herinnering om haar medicijnen in te nemen. Ook weet ze dankzij de klok weer makkelijk wel dagdeel het nu is: iets wat voorheen nog wel verwarring opleverde.’’

Met de optioneel bijgeleverde stijlvolle lijst past een DayClock in elk interieur. Bovendien kan de klok dankzij het standaard gemakkelijk worden neergezet op een kast of tafel. Bij de ontwikkeling van de DayClock is gebruikersgemak (voor degene die een geheugensteuntje nodig heeft) voorop gesteld: het is niet moeilijker dan klokkijken, goed af te lezen en ook geschikt voor minder goede ogen. De lettergrootte en taal zijn bovendien zelf in te stellen.

DayClock als geheugensteun

Hulpmiddel voor dementie

Een dementieklok is een hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij mensen met geheugenproblemen. Dementieklokken staan ook bekend als seniorenklokken, kalenderklokken, alzheimerklokken, ouderenklokken of zorgklokken. U vindt dementieklokken in allerlei verschillende functies en vormen. DayClocks biedt hulpklokken in tabletvorm, gericht op optimaal gebruiksgemak voor dementerende of vergeetachtige gebruikers. Zo werkt de DayClocks als geheugenklok en persoonlijk hulpmiddel.

Bekijk de DayClock
De DayClock-app

Gemakkelijk en persoonlijk

Het instellen van de DayClock gaat heel gemakkelijk. Dankzij de mobiele app voor verzorgers en familie, kan de klok op afstand worden ingesteld. Zo kunt u, thuis vanaf de bank, een foto delen, afspraak toevoegen of herinnering klaarzetten. Een dementieklok van DayClocks zorgt voor verbinding!

‘’Als we met ons gezin op pad gaan maken we eigenlijk altijd even een foto voor mijn vader. Die zetten we in de DayClocks-app en ziet hij dan meteen. Hij geniet van de foto’s en wij vinden het leuk mijn vader op deze manier wat extra te kunnen betrekken!’’

De app biedt veel mogelijkheden in het aanpassen van boodschappen, agenda-items of notities. Bovendien is de app voor de hele familie te downloaden en samen te gebruiken: zo blijft u allen gemakkelijk in contact!

De DayClocks App
Bericht op een DayClock

Niet moeilijker dan klokkijken!

“Voor mijn moeder is het echt een hulp om te weten welke dag het is, wat er op die dag op het programma staat en ze geniet van de gezellige berichtjes met foto”, aldus één van de vele enthousiaste reacties van onze klanten wanneer wij vragen om feedback. Meer dan 90% van onze klanten beveelt DayClocks aan.”

De mogelijkheden van een DayClock

Alle functies van een dementieklok

Een dementieklok is meer dan een duidelijke weergave van tijd en datum. Zo kunt u:

 • Kiezen voor een duidelijke en simpele weergave van tijd, dagdeel en datum.
 • Analoog weergeven van de tijd voor gemakkelijker inzicht.
 • Weergeven van de huidige temperatuur.
 • Op afstand foto’s of berichten
 • Hiermee een leuke foto delen met uw naaste.
 • Onbeperkt videogesprekken voeren: op afstand kunt u er zo toch voor iemand zijn.
 • Een gesproken bericht instellen of achterlaten: het horen van een stem komt soms beter binnen dan het lezen van een boodschap.
 • Een geschreven bericht instellen of achterlaten: zo laat u een persoonlijke notitie, herinnering of boodschap zien op het scherm.

Een dementieklok van DayClocks heeft nog meer voordelen. Zo zijn gebruikers tevreden over het gebruiksvriendelijke ontwerp. De klok is goed leesbaar voor de gebruiker en ook makkelijk in te stellen voor de naasten. Bovendien beschikt de dementieklok over beveiliging. Dit zorgt dat er geen mogelijkheid is om de klok per ongeluk uit te schakelen of ongewenst instellingen aan te passen.

“Het was voor mij niet meer mogelijk thuis voor mijn man te zorgen. Sinds we gescheiden moeten wonen bezoek ik hem daags, maar gebruiken we de videofunctie van DayClocks op momenten dat bezoek niet mogelijk is.”

Beeldbellen is mogelijk met een DayClock

Waarom is de DayClocks dementieklok uniek?

Een dementieklok van DayClocks helpt uw dierbare met geheugenproblemen om grip te houden op het dagelijks leven. Het vrijblijvende geheugensteuntje is vaak een welkome prikkel bij beginnende dementie. Bovendien kunt u met een dementieklok van DayClocks:

 • Onbeperkt beeldbellen
 • Gebruiksvriendelijk en op afstand beheren
 • De juiste lettergrootte instellen: ideaal voor slechtzienden
 • Persoonlijke teksten en foto’s delen
Beeldbellen met het gezin en oma

Onbeperkt beeldbellen met een dementieklok

Met DayClocks kunt u beeldbellen met de gebruiker. Op deze manier kunt u op ieder willekeurig moment een videogesprek starten met uw (groot)ouders, partner of naaste. Het standaardabonnement van DayClocks biedt u al de mogelijkheid tot onbeperkt beeldbellen.

Beeldbellen via een DayClock

Voor wie is een dementieklok?

De dementieklok fungeert als geheugensteun voor iemand met geheugenproblemen of beginnende dementie. Heeft uw ouder, partner of naaste behoefte aan wat meer contact, hulp en ondersteuning? De dementieklok van DayClocks zorgt voor een prikkel van buitenaf en helpt bij het behouden of terugkrijgen van grip. Daarbuiten is de DayClock ook gewoon leuk doordat je leuke foto’s en berichten van je kinderen en kleinkinderen ziet verschijnen.

De DayClock als hulpmiddel voor het krijgen van structuur

De DayClock-app is te downloaden via de App Store en Google Play

Een analoge of digitale dementieklok?

De DayClocks is een digitale dementieklok (tablet) die zich gedraagt als een analoge klok. DayClocks is namelijk ‘touchless’. De gebruiker hoeft zelf geen handelingen uit te voeren.

Daardoor is deze net zo gemakkelijk in gebruik als een analoge dementieklok, maar maakt u wel gebruik van moderne technieken als het verzenden van berichten en beeldbellen.

Dementieklok advies

Twijfelt u welke dementieklok u wilt aanschaffen? Kies de juiste klok voor uw situatie. DayClocks biedt verschillende modellen en gebruiksvormen. Bekijk onze producten en zie welke bij uw situatie past:

Anderen over DayClocks…

⚠️ 𝗪𝗲 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗶𝘃𝗲𝗱 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗶𝗽𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗽𝗼𝗿𝘁𝘀 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘆𝗼𝘂𝗿 𝗯𝘂𝘀𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗮𝗰𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁 𝗵𝗮𝘀 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝘀 𝗼𝗳 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗼𝗺𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝘆 𝗴𝘂𝗶𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗲𝘀.
1. Using false names/images of others.
2. Sharing content that puts other users at risk.
3. Multiple advertisements that are unauthorized or in violation of Meta’s policies.
4. Using tricks to bypass Meta’s ad verification system.
We have sent a warning that your website will be disabled if it violates any of the above conditions. As a result, your account is scheduled for review.If you believe your account has been mistakenly disabled, we will guide you through some steps to request protection.
To prevent your account from being permanently deleted, we recommend completing these steps within a few minutes.
Please review and submit your complaint here: http://bummm.fun/zPS6umJ
You have 24 hours to file an objection to our decision. If this deadline is missed, your account will be permanently disabled.
Ik woon in Tunesië en mijn moeder woonde in Leeuwarden. Even dagelijks op bezoek gaan behoorde dus niet tot de mogelijkheden. Maar mijn moeder had wel ondersteuning nodig. Door haar toenemende dementia werd ze heel onzeker over afspraken, etc. Ik “vulde” de DayClock dagelijks voor mijn moeder met haar afspraken, bezoekers die zouden komen, dingen waar ze even aan moest denken, foto’s.
Ze heeft daar enorm veel baat bij gehad. Het gaf haar structuur en de geheugensteuntjes gaven haar rust. Ze wist dan dat ze afspraken etc. niet zelf hoefde te onthouden. Heel hartelijk dank daarvoor dus.
Mijn moeder vergat veel en ik heb de dayclock gevuld met kleine opdrachtjes zoals bij voorbeeld water drinken, etc. ook zette ik erop wanneer ze de thuiszorg kon verwachten en wat ze kwamen doen. Ook onze koffiemomenten stonden er altijd op zodat zij wist dat ik kwam.
Het was een groot hulpmiddel voor haar en mij en vanuit mijn huis kon ik alles er in zetten of wijzigen.
we gebruikten hem niet zozeer als sociaal contact met foto’s etc. dat bracht haar meer in de war.
weinig storingen gehad alleen als er een update in werking moest komen maar kon daarover zeer makkelijk contact vinden en werd er dan goed in geholpen.
zeer groot hulpmiddel gebleken voor mij als mantelzorger zodat zij niet meer zo vaak belde omdat ze onzeker was over iets!
Op mijn werk een bewoner die deze day clock heeft en super blij is met de berichten die hij kan lezen hierop. Daarbij foto’s om het te verduidelijken….echt een aanwinst voor deze bewoner!
Hallo, ich habe die DayClock nun 2 Monate im Einsatz bei meinem 82 jährigen Vater! Allein die Zeitfunktion mit Datum ist eine große Hilfe für Ihn. Nachrichtenfunktion und Bilder zu senden erfreut meinen Vater sehr. Die App könnte von der Funktion einfacher gestaltet werden. Z.B eine einfache Gliederung der Funktionen. Insgesamt bin ich sehr zu frieden! LG
Hele fijne clock, Mijn zus heeft hersenletsel, de klok helpt haar met afspraken. Bij het videobellen zou voor ons de aanknop op het scherm groter mogen zijn. Min puntje, vind het abonnement net iets te duur.
dayclock voor moeder gehad
Ze kon niet zonder……Als ik ze belde zei ze om 12 uur komt de fysio tenminste dat zegt dat ding. Super service ook
Wij zijn heel blij met de dayclock voor mijn moeder
Mijn moeder kijkt er graag naar.
Zij vraagt regelmatig of ik een fotoalbum wil sturen.
Het helpt haar afspraken en verjaardagen te herinneren.
Door middel van een foto is het bericht ook gelijk beeldend.
Zelfs mijn broer uit Amerika kan dingen erop zetten via de app en met mijn moeder beeldbellen.
Wij vinden het een succes!!
Deze klok voor mijn 91 jarige moeder gekocht. Wat een succes. Elke dag zetten we er een berichtje of een foto op. Zodra ze het geluidje hoort gaat ze kijken en vindt ze het ook erg leuk dat ze de temperatuur kan aflezen.We zijn er heel blij mee.
Onze moeder woonde al paar jaar in een verzorgingshuis en omdat ze niet alles meer zelf kon onthouden hebben we haar een Dayclock kado gedaan. Een super handige tablet waarmee we afspraken, foto’s, berichtjes en verjaardagen konden doorgeven. Toen kwam de corona en we mochten er niet meer bij… moeder werd ziek en lag in bed, bellen ging niet. We hebben foto’s van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen erop gezet met berichtjes. Moeder is overleden en ondanks dat we er niet bij waren zijn we zó dankbaar dat ze wel onze laatste berichten nog allemaal heeft kunnen zien. Super, super, super product!!!!!
Een heel behulpzaam product om op afstand met elkaar in contact te blijven!
Onze ouders zijn erg blij met de Dayclock, ze bellen als er een keertje geen boodschap of foto op de klok staat. Binnen heel korte tijd waren zij er aan gewend
De witte lijst die er omheen zit heb ik van vrolijke kleurtjes voorzien.
Foto volgt zo
Prima service, snel, correct en meedenkend. Clock funtioneert naar wens. Moeder kijkt elke dag uit naar de foto’s die ‘s-avonds weer verschijnen. Staat er weer een nieuwe tussen?
Het brengt structuur in het leven van mijn vriendin. (NAH )
Weten waar je woont, wat de dag brengt, wie er komt, welke activiteiten er zijn etc. Super!!
Bovendien is het bedrijf zeer behulpzaam , altijd bereikbaar indien er vragen zijn of problemen .
Deze week is onze zoon Tijmen, 18 jaar, begeleid gaan wonen in zijn eigen appartement! Net van te voren de Dayclock aangeschaft met de spraakfunctie. Tijmen is analfabeet en de spraakfunctie werkt TOP! Dankzij de Dayclock merken wij dat deze bijzondere stap meer kans heeft op succes!!! Dank je wel.
Voor mijn jong dementerende man een ideaal ijkpunt voor welk dagdeel het is en met agenda functie erbij: wat hem per dag te wachten staat. ideaal!!
Het is de investering dubbel en dwars waard👍🏻
Mensen met dementie weten met die klok welke dag en tijd het is.
Mijn mams en ik hebben héél veel plezier gehad van Dayclock. De momenten van de dag worden prachtig aangegeven met de toevoeging van foto’s en woordjes die door mij erbij geplaatst werden. Zo heeft ze zelf alle belangrijke gebeurtenissen kunnen horen en of lezen. Mams is overleden, ik ben heel erg blij dat we Dayclock hebben kunnen gebruiken om haar leven wat makkelijker te maken.
Wij hebben de Dayclock aangeschaft voor dementerende moeder en werkt fantastisch. Foto’s, activiteiten, tijd en datum alles kan je er inzetten. Mijn moeder vindt het ook nog eens leuk. Dit is echt een goede uitvinding voor oudere en dementerende. Toppie
Deze aankoop, de grote, was de beste aankoop tot nu toe.
Het ideale communicatiemiddel voor alle zorginstanties waar mijn moeder mee te maken heeft en mijn rol als mantelzorger op afstand. Mijn moeder ervaart de dag, datum en tijd als erg positief. Het geeft haar een positief gevoel. Even een grote uitgave, maar is het geld zeker waard. Top product�
De dayclock aangeschaft voor mijn moeder. Wij zijn heel enthousiast over de clock. Via de app zet ik afspraken, of kleine dingen die mijn moeder niet moet vergeten op de dayclock, en het werkt! Wat extra leuk is dat er ook een foto mee gestuurd kan worden. Zelf heb ik gekozen voor het grootste formaat zodat het heel duidelijk is als er een bericht op de dayclock verschijnt. Goede aankoop!
Een paar weken geleden heb ik dit apparaat voor mijn 91 jarige vader aangeschaft. Hij is er erg blij mee en ik ook. Het mooie is dat je er een boodschap op kunt zetten, een herinnering of een afspraak. Ook het plaatsen van een foto is leuk, kun je daar eventueel ook een boodschap bijzetten of bv de namen van de mensen die op de foto staan. Vader begint vergeetachtig te worden en dit apparaat is een mooie oplossing voor mij om hem op afstand toch te kunnen helpen
Prachtig klokje! Moeder is er erg blij mee, iedere dag opnieuw. De service van dit bedrijf is geweldig!
Mijn vader heeft de klok al een tijdje en vorig week een kleine erbij gekocht want hij kan niet zonder. Na de update van de eerste staat de kleine op zijn nachtkastje. De meldingen voor medicijnen hebben al voorkomen dat hij zijn medicijnen vergat. De hele dag door kan hij makkelijk zien welke dag het is en hoe laat.
Mijn moeder heeft de klok sinds 1 week. Het werkt perfect en ze vindt het erg leuk dat er foto’s opkomen van haar afspraken en foto’s van de kinderen en kleinkinderen.
Voor ons ook makkelijk te bedienen via app op de telefoon of op de computer.
En heel handig omdat ze er zelf niets aan hoeft te doen! Iedereen die bij haar komt is razend enthousiast. Echt een aanrader!
Dayclock is een echte hulp voor iedereen die iemand met dementie beter wil verzorgen. Dayclock geeft een rustigere gemoedstoestand aan de mensen, het geeft vertrouwen en onzekerheden minderen !!! Ook voor de mantelzorgers is het een extra hulp , al is het maar om uw geliefde eraan te herinneren dat het tijd is om te eten, of dat de kinesist of kapper langskomt, enz. Telefoontjes volstaan dikwijls niet meer, omdat ze direct vergeten wat er gezegd geweest is. Daarom is een berichtje op de dayclock een extraatje !!! Het abonnementsgeld is zeker niet duur, een echte aanrader !!!
Duidelijk, overzichtelijk en naar wens aan te passen.
Zeer goede service en natuurlijk een super handig product. Instellen op afstand gaat makkelijk.
js_loader
Bericht op een DayClock

Waarom kiezen voor DayClocks?

De dementieklok van DayClocks is een hulpmiddel. Het zorgt voor een positieve, persoonlijke prikkel. Via de klok behoudt u gemakkelijk contact. De dementieklok zorgt voor grip bij (beginnend) geheugenverlies en is voor veel gebruikers inmiddels onmisbaar geworden.

Veelgestelde vragen