dayclocks inloggen
Inloggen

Dit is het beginscherm van uw DayClocks app. Log in met de gegevens die wij u hebben toegestuurd. U kunt aangeven dat de app uw wachtwoord onthoudt, zodat u de volgende keer direct kunt beginnen. Schrijf of sla uw wachtwoord natuurlijk altijd ook even op een veilige plek op!

 

Heeft u geen abonnement en wilt u al zien hoe de app eruit ziet? Gebruik dan  Demo gebruiker via: ‘gebruiker aanmaken’. Bevalt het abonnement u? Dan kunt u op onze website een abonnement aanschaffen

Beeldbellen dayclock
Beeldbellen (alleen bij de DayClock 10-Duo)
Op de pagina Vandaag kun je de actuele activiteit zien, inclusief een eventuele foto. Als je op Toon tapt wordt het actuele scherm van de DayClock zelf getoond. 

De beheerder van de DayClock (meestal dochter, zoon of mantelzorger van de gebruiker) kan via de DayClock-app een beeldbelgesprek initiëren met zijndierbare. Deze ziet op de DayClock een telefoontje verschijnen met het bericht; ‘U wordt zo gebeld’, maar hoeft niets te doen.

Vervolgens maakt de beheerder een beeldbel-verbinding via Google-Duo. De gebruiker hoeft alleen eenmalig op het blauwe hoorntje met accepteren te drukken en de beeldbelverbinding is tot stand gekomen. Na het beeldbelgesprek verbreekt de beheerder het beeldbelgesprek en kan via de app het oorspronkelijke beeld van de DayClock terugzetten (een nadere instructie is toegevoegd op de website bij Gebruiksaanwijzing).

Hoe veel minuten per dag je ook gebruik maakt van de beeldbelfunctionaliteit, dit kost niets extra’s.

Activiteiten

Hier kunt u activiteiten toevoegen. Ook worden de huidige ingeplande berichten weergegeven. Rechts (Android) of links (iPhone iOS) bovenin kunt u kiezen voor een lijstweergave van al uw oude en nieuwe activiteiten, of in een kalender op chronologische volgorde.

Lees meer over de kalenderweergave

Wilt u een bericht verwijderen? Sleep dan de afbeelding naar links en klik op het prullenbakje.

Lees meer over het verwijderen van berichten

Met de groene + knop voegt u een nieuw bericht toe of wijzigt u de schermweergave van de DayClock.

Verder kunt u vanuit het menu onderaan (van links naar rechts) nieuwe activiteiten inplannen, verjaardagen toevoegen of bekijken, uw algemene instellingen aanpassen, of enkele andere opties bekijken.

Lees meer over het plaatsen van activiteiten via uw smartphone
Lees meer over overlappende agenda-afspraken

Planning
De pagina Planning (voorheen Activiteiten) toont alle activiteiten en verjaardagen.
 
Planning heeft 2 soorten overzichten :
Lijst
De activiteiten worden per maand gegroepeerd. Bij herhaal activiteiten worden nu ook alle herhalingen getoond. Op deze manier wordt inzichtelijk welke activiteiten op welke dag zijn ingepland.
 
Kalender
In dit overzicht worden de activiteiten per maand weergegeven als een kalender.
Door een dag te selecteren, worden de activiteiten van die dag getoond.

Met de groen plus knop kun je een activiteit toevoegen.

U kunt ook met meerdere gebruikers gebruik maken van de DayClocks-app; Daar leest u hier meer over.

Activiteit-invoeren dayclocks
Activiteit invoeren

Hier maakt u een nieuw bericht aan en stelt u in wanneer en hoe lang het bericht zichtbaar is op de DayClock.

U kunt ook instellen dat een bericht regelmatig terugkomt op vaste momenten. Zo kunt u de tijd instellen dat de schoonmaakster altijd langskomt, of jullie wekelijkse koffie momentje. Het is mogelijk om verschillende soorten activiteiten een vaste kleur te geven. Zo is het nog makkelijker te onderscheiden voor de gebruiker.

Ook kunt u bij de DayClocks 7 en 10 een geluidsignaal toevoegen. Daarnaast is het uitsluitend mogelijk op de DayClocks 10 om een spraak- of stembericht in te stellen. Het geeft de gebruiker een duidelijk signaal dat er een nieuwe update is, zodat je zorgt dat ze niet op de klok vergeten te kijken. Bespreek het gebruiken van geluid met degene die de DayClocks gebruikt en vraag of hij/zij dit fijn vindt.

Lees meer over het het plaatsen van een bericht of reminder, met je eigen stem, op de DayClock van je dierbare

Fotoalbum
Nieuw bij deze pagina is dat de eerste foto van het fotoalbum wordt getoond.
Daarnaast wordt ook het aantal foto’s in het album weergegeven.

U kunt uw eigen foto-album samenstellen voor uw dierbare. U kunt hiertoe maximaal 50 foto’s selecteren en deze in gewenst tijdsinterval van foto 1 naar foto 2, naar foto 3, etc. laten gaan. Lees hier verder hoe u een foto-album maakt.

Schermweergave aanpassen

Hier stelt u de tijd en datum in voor het wijzigen van de schermweergave van de DayClock.

U kunt ook instellen dat een bericht regelmatig terugkomt op vaste momenten.

Hier is het mogelijk om een keuze te maken voor de schermweergave van de DayClock.

Verjaardagen

Hier kunt u verjaardagen toevoegen. Voeg een foto toe voor extra herkenning. Een voorbeeld van een bijpassend bericht is om even een belletje te doen naar de jarige!

Wilt u een verjaardag verwijderen? Sleep dan de afbeelding naar links en klik op het prullenbakje.

Met de groene + knop voegt u een nieuwe verjaardag toe.

Lees meer over het plaatsen van verjaardagen

Instellingen DayClock

Hier stelt u de datumweergave in voor de klok. U stelt hier het volgende in:

  • Taal van de app
  • Begin van de week
  • Tijdweergave (analoog of digitaal, of een combinatie van de twee)

Ter voorkoming van de mogelijkheid dat ongewenste schermen tevoorschijn komen doordat de DayClock (abusievelijk) opgepakt wordt kun je schermbeveiliging instellen.  In het Instellingenmenu van de Dayclock ziet u bij het tabblad Algemeen de mogelijkheid ‘Menu bescherming’ . Indien u daar ‘ ja’  intoetst kan het DayClock alleen nog via het instellingenmenu op de  DayClockapp benadert worden (dit kunt u doen via smartphone, laptop of computer).

Via de DayClock zelf kan het scherm niet meer veranderd worden. Na het herstarten van de DayClock wordt de menubescherming automatisch weer op uit gezet. U dient deze eventueel weer te activeren.

Na het activeren van de menu bescherming is de DayClock te bedienen met de knop ‘Instellingen’ om naar het menu te komen.

Bij het activeren van de menu bescherming is de DayClock te bedienen met de knop ‘Klok’ om vanaf het menu terug te keren naar de Klokfunctie.

Lees meer over het aanpassen van de schermindeling

Service / Uitloggen

In dit scherm kunt u vragen stellen over uw DayClock of DayClock app, uitloggen wanneer dit nodig is en inzien welke versie van de DayClocks App u heeft. Mogelijk is er periodiek een update nodig voor nieuwe functionaliteiten. Controleren of er een update beschikbaar is? Klik dan hier.

De software versie van uw DayClock is, na het herstarten, kort rechts onderaan te zien op het DayClocks startscherm.

“Het werkt perfect, ze vindt het erg leuk dat er foto’s opkomen van de kleinkinderen. Voor ons ook makkelijk te bedienen via app op de telefoon. En heel handig omdat ze zelf niets aan hoeft te doen!”

.