5 september 2016

Een persoonlijk verhaal van een klant

Enige tijd geleden lazen wij* op de website Smarthealth.nl een artikel over de Dayclock, een handig en slim hulpmiddel om oudere mensen te helpen onthouden welke dag het is en wat er op het programma staat.

De Dayclock is een tablet die als een soort digitale lijst op een kast kan worden neergezet en waar de actuele tijd en datum worden vertoond. Als er een afspraak op de agenda staat, wordt men middels een melodie geattendeerd dat er iets staat te gebeuren.

Wij hebben een verstandelijk beperkte dochter, en als er voor haar iets belangrijk is, is het wel regelmaat en duidelijkheid. Ikzelf stond er verder niet bij stil, maar mijn vrouw suggereerde dat de Dayclock wel eens erg interessant zou kunnen zijn voor onze dochter.

Behalve dat zij 14 is, dus de nodige puberneigingen heeft, heeft zij ook moeite met tijd en dingen die op een dag dienen te gebeuren. Elke keer weer is het een uitdaging om haar in de ochtend op tijd uit bed te krijgen, te ontbijten, de haren te verzorgen, aan te kleden en op tijd de deur uit te doen. Je merkt dat het wel gaat, maar het kost de nodige moeite en inspanningen.

Naar aanleiding van het idee van mijn vrouw stuurde ik een mailtje naar Marcel van Lier, de ondernemer achter de Dayclock, met de vraag of hij wel eens had overwogen de Dayclock toe te passen bij verstandelijk beperkte mensen. Al snel na mijn mailtje kreeg ik een positieve reactie, waarin Marcel aangaf dat hij interesse had om het te proberen.

De dementieklok hadden wij vlot in huis. Het uitpakken en instellen van het apparaat was niet al te moeilijk, net als de website waar wij na inloggen de afspraken e.d. konden instellen. Leuke feature is dat je per afspraak ook een plaatje kunt instellen.

Wij begonnen met het instellen van de tijd van opstaan, het naar bed gaan, wanneer onze dochter in bad moest gaan, wanneer zij moest stoppen met spelen met de (andere) tablet of de computer en de tijden waarop zij moet trainen voor de g-hockey. En zie, in no time is de Dayclock geheel ingeburgerd, sterker nog, wij hebben er een nieuwe uitdaging bij: als het niet op de Dayclock staat is het volgens onze dochter nog geen tijd om bijvoorbeeld naar bed te gaan, te stoppen met etc.

Kortom: onze dochter, en dus wij ook, is meer dan tevreden en happy met de Dayclock. Wij hebben er als ouders zijnde een mooie tool bij, onze dochter heeft nu echt de regelmaat, in combinatie met het leren klok kijken en datum lezen, waar zij zoveel behoefte aan heeft.

Dus wat ons betreft: aanrader!

* Uit privacy redenen zijn er geen namen en toenamen gebruikt.