2 april 2024
DayClocks biedt ondersteuning bij NAH (niet-aangeboren hersenletsel)

De DayClocks seniorenklok kan ook bij NAH (niet-aangeboren hersenletsel) goede ondersteuning bieden in het dagelijks leven. Getroffenen hebben vaak last van concentratieverlies en  geheugenverlies. Hier kan de DayClock helpen bij de structuur in het dagelijks leven, en daarmee ondersteuning bieden voor  de getroffenen en hun familieleden. Lees meer over de functies van de DayClock in dit artikel.

Nuttige functies van de DayClock voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel)

Het DayClocks kalenderhorloge heeft verschillende functies die het dagelijks leven een beetje gemakkelijker kunnen maken bij NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Natuurlijk zijn niet alle functies geschikt voor alle situaties, maar we hopen u hier een overzicht te geven van de mogelijkheden.

Duidelijke tijd- en dagweergave

De dagplanner is uitgerust met een duidelijk tijd- en dagdisplay, zodat u altijd overzicht hebt. Kies uit digitaal, analoog of een combinatie. Dit kan worden aangepast. De datum, het dagdeel en het huidige weer worden ook weergegeven.

Herinneringsfunctie

Een van de belangrijkste functies van de DayClock is de herinneringsfunctie. U kunt niet alleen afspraken instellen, maar bijvoorbeeld ook drinkherinneringen of wanneer medicijnen ingenomen moeten worden. De herinneringen kunnen gecombineerd worden met een geluidssignaal of uitgesproken worden. U kunt ook een kleur aan de herinneringen toewijzen, zodat het altijd meteen duidelijk is in welke eerder afgesproken categorie de herinnering valt. Herhalingen kunnen natuurlijk ook via de app worden ingesteld.

Foto’s en fotoalbums

Iedereen die toegang heeft tot de DayClocks app kan ook foto’s naar de DayClock sturen en fotoalbums versturen. Niet alleen foto’s van familie en vrienden kunnen worden weergegeven, maar ook foto’s/foto’s die helpen bij de revalidatie. Denk bijvoorbeeld aan fotowoordenboeken als fotoalbums.

YouTube-video’s automatisch afspelen op bepaalde tijden

U kunt YouTube-video’s ook instellen als een soort geheugensteuntje. De YouTube-video wordt dan automatisch afgespeeld op het geplande tijdstip. Wij raden aan om altijd van tevoren een bericht te sturen over wanneer de video zal worden afgespeeld om onaangename verrassingen te voorkomen. Deel liedjes om uw geheugen op te frissen of educatieve video’s met mobiliteitsoefeningen.

Videogesprekken

Na een NAH (niet-aangeboren hersenletsel) kunnen getroffenen zich alleen voelen. Regelmatige videogesprekken zijn een goede manier om in contact te blijven, vooral als er een grote afstand is tussen u en uw dierbaren. Plan videogesprekken via de app en bel zo vaak u wilt met een foto.

Laatst kregen we deze mooi review binnen:

‘Prima oplossing voor mijn man met NAH (niet-aangeboren hersenletsel), ik kan hem bereiken, hij kan mij zien en horen, en hij hoeft niets te doen. Door apraxie en afasie is hij behoorlijk gehandicapt…. Goede oplossing dus!’

Lees meer over de DayClock, de app en de functies op onze website. Houd er rekening mee dat sommige functies hier alleen beschikbaar zijn met een abonnement. Als u vragen of opmerkingen hebt, kunt u contact met ons opnemen via info@dayclocks.eu.