28 mei 2018

De proef met DayClocks in Villa Marijke Elisabeth is inmiddels afgerond.

In Villa Marijke Elisabeth in Hilversum is een proef gestart met DayClocks. Deze proef vindt plaats in samenwerking met het bedrijf DayClocks en de Hogeschool Utrecht. De proef zal circa 6 weken in beslag nemen.

Wat houdt de proef in?

Gedurende deze weken krijgen 5 bewoners een tablet (dayclock) ter beschikking. Deze tablet helpt hen met oriëntatie op de tijd en planning van de dag. Daarnaast maakt de tablet het laagdrempelig mogelijk in verbinding te staan met anderen, familie, vrienden en medewerkers van de villa. De bewoners die meedoen zijn gekozen in overleg met familieleden en Hermine Schuringa, locatiemanager van Villa Marijke Elisabeth. De bewoners en hun familie zijn van de proef op de hoogte.

Wekelijks zal er een moment zijn waarop de ervaringen van bewoners en familieleden met de tablet worden verzameld. Deze evaluatie zal in de villa plaatsvinden of via e-mail gaan. Het geheel staat onder leiding van de heer Badal Marhé, projectbeheerder praktijkonderzoek vanuit de Hogeschool Utrecht faculteit Gezondheidszorg.

Waarom doen wij mee aan deze proef?

Wij hopen dat we doormiddel van de dementieklok geïnteresseerde bewoners een betere grip kunnen geven op het verloop van de dag. En door de tablet hen houvast te bieden in het dagelijks leven. We houden u op de hoogte van het verloop van de proefperiode en zullen onze bevindingen met u delen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in een proef? Laat dan hieronder uw gegevens achter voor het bespreken van de mogelijkheden. Voor vragen over de DayClocks verwijzen we u graag naar de FAQ.