11 oktober 2016

Mantelzorg

Steeds meer ouderen hebben moeite met de eigen tijdsplanning. Hierdoor wordt men afhankelijk van de naaste omgeving. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat één op de acht mantelzorgers meer dan tachtig uur per week werkt. Daarnaast neemt het aantal zelfstandig wonende ouderen en het aantal dementerenden. Vanuit de thuis- en mantelzorg komt steeds meer de vraag of er met de hedendaagse technologie geen oplossing of hulpmiddel is. Dat is er: de Dayclock dementieklok.

Van ouderen wordt verwacht dat ze langer thuis wonen, waardoor de druk op de directe omgeving enorm toeneemt. Dit leidt nu tot overbelaste mantelzorgers. Immers, wanneer iemand echt afhankelijk wordt, moet er bijna voor elk klein probleem iemand langs komen. Het combineren van fulltime voor iemand zorgen, het draaien van een eigen huishouden én werk is daarom bijna onmogelijk. Een geheugensteun, in de vorm van een klok met datum en dag aanduiding, is een steuntje in de rug voor veel mantelzorgers.

Simpel in gebruik

Een klok met datum, dementieklok, seniorenklok, alzheimerklok; zo wordt de Dayclock vaak genoemd. De technologie van tegenwoordig is zeer ontwikkeld, maar voor ouderen juist ingewikkeld. De Dayclock houdt het simpel. Normaliter wordt er een post-it of een papiertje op de kast geplakt, waarop staat wat de desbetreffende persoon die dag moet doen. Of er wordt ’s ochtends even langsgegaan of gebeld. Daarnaast heeft de desbetreffende persoon vaak niet alleen moeite met afspraken onthouden, maar ook met het bijhouden van de dagen. Een klok met datum is daar een ideale oplossing voor. Met het feit dat de mantelzorger vanaf een afstand ook afspraken in kan plannen die op de Dayclock verschijnen, vang je twee vliegen in één klap. Ouderen beheren de dementie klok niet, waardoor ze geen last hebben van de technologie. Er hoeft slechts afgelezen te worden.

Oftewel, de Dayclock ondersteunt (beginnende) dementerenden bij geheugenverlies en verminderd tijdsbesef. Het is een digitale klok met datum die je gemakkelijk in de vensterbank, op tafel of in de kast kunt zetten. Ook een leuke bijkomstigheid: hij beschikt over een strak design, waardoor hij in elk interieur past.

Geïnteresseerd? Bezoek dan onze webshop of bestel direct onze populaire Dayclocks 10.